Regelmatig vragen wij uw aandacht voor het cyberrisco! In het FD stond eerder deze week ook een uitgebreid artikel “Keurmerk voor een veilig internet is hard nodig”.

Momenteel voert het Verbond van Verzekeraars samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), Nederland ICT en publieke partners oriënterende gesprekken over de ontwikkeling van een keurmerk voor cyberrisico’s.

Het cyberrisico ontwikkelt zich sneller dan ieder ander risico. De initiatiefnemers pleiten daarom voor een objectieve methode om risico’s te bepalen, én te koppelen aan de gewenste beveiligingsmaatregelen en de daarbij behorende dienstverlening.

Volgens het Verbond is het streven om de komende maanden intensief samen te werken met verzekeraars, cyber securitybedrijven, het bedrijfsleven en de overheid om ervoor te zorgen dat een keurmerk in de eerste helft van 2018 operationeel kan zijn.

Uitgebreide informatie over de ontwikkeling van het keurmerk vindt u HIER.
Wilt u meer weten over cybercrime en wat dit betekent voor uw onderneming, neemt u dan contact met ons op via 085-7600 700 of stuur een e-mail naar info@bridge-economy.nl.