Groen licht overname verzekeraars Zwitserleven en Reaal

BRIDGE | NIEUWSBERICHT MAART 2020

De Nederlandse Bank (DNB) gaat akkoord met de overname en splitsing van VIVAT, het moederbedrijf van onder meer Zwitserleven en Reaal.

Zo blijkt uit de zogenaamde ‘verklaring van geen bezwaar’, die zowel Athora als Nationale Nederlanden (NN Group) donderdag van DNB ontvingen. De Nederlandse verzekeraar VIVAT, voorheen SNS Reaal, is op dit moment nog in handen van het Chinese Anbang. De goedkeuring volgt op een eerdere goedkeuring van de Europese Commissie voor de overname van VIVAT door Athora en van de Nederlandse Autoriteit voor Consumenten en Markten voor de overname van VIVAT Schade door NN. Naar verwachting worden de overname en splitsing begin april voltooid.

Wat betekent dit voor mijn huidige verzekering bij Zwitserleven of Reaal?

Dat hangt allereerst af van het soort verzekering dat u heeft. VIVAT wordt na de overname door Athora in tweeën gesplitst. Dit betekent dat alle schadepolissen direct worden doorverkocht aan Nationale Nederlanden. Hier worden de polissen geïntegreerd met het bestaande schadebedrijf van Nationale Nederlanden. Na in 2017 Delta Lloyd te hebben overgenomen, worden zij met de aanwinst van zo’n 300.000 nieuwe schadepolissen de grootste schadeverzekeraar van ons land. De levensverzekeringen en pensioenproducten bij Reaal en Zwitserleven blijven bij Athora. Dit is een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Voor deze klanten zal er op korte termijn weinig veranderen. 

Meer weten?

Heeft u nog een andere vraag met betrekking tot uw huidige verzekering bij Zwitserleven of Reaal? Neem dan gerust contact met ons op via 085-7600 700 of stuur een e-mail naar info@bridge-economy.nl. U kunt ook reageren via onderstaand contactformulier.