“Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zou Noord-Korea meerdere keren hebben geprobeerd om vaccintechnologie van de Amerikaanse farmareus Pfizer te stelen”

Tegenwoordig speuren dagelijks honderdduizenden hackers achter hun laptop naar interessante informatie en innovaties. Niet alleen grote farmaceuten zijn doelwit, ook kleinere ondernemingen vallen ten prooi aan digitale bedrijfsspionage. Hackers proberen niet alleen losgeld te krijgen door bedrijven stil te leggen, maar proberen ook kennis te stelen.

Vraagt u zichzelf weleens af wat u in huis hebt en voor wie dat interessant is?

De omvang en het gevaar van digitale spionage wordt veelal onderschat. Bedrijven zijn kwetsbaar voor diefstal van de door hen opgebouwde kennis en kunde. Het onderwerp ‘cyber security’ moet dan ook veel meer besproken worden. Ondernemers weten zelf het beste wat het meest waardevol is voor hun bedrijf. De identificatie daarvan moet daarom niet worden overlaten aan IT’ers. Volledige veiligheid is een utopie. Belangrijk is om te kiezen voor wat echt belangrijk is.

Heeft u alles op orde, maar gaat het toch fout?

Slachtoffers van cybercrime moeten snel actie ondernemen om de schade te beperken. Ondernemers, en ook haar IT’ers, hebben hiervoor meestal niet de juiste kennis in huis. Hulp van ervaren security-professionals, met wereldwijd bereik en met uitgebreide juridische expertise is onontbeerlijk om snel en doelgericht te reageren.

Tegenwoordig zijn er diverse verzekeraars die hiervoor een product op de markt hebben gebracht. Tegen een relatief lage premie biedt de ‘cyberverzekering’ onder meer hulp bij dataverlies, hackers of cyberaanvallen. Wordt er een inbreuk gemeld bij de verzekeraar, dan staat een team van ervaren professionals klaar. Zij helpen databases en websites te repareren, belanghebbenden te informeren en juridische kosten te beperken.

Meer weten?

Voor meer informatie over preventie en de cyberverzekering kunt u contact met ons opnemen via:

telefoon: 085- 7600 700
e-mail: rob.verkaik@bridge-economy.nl

U kunt ook onderstaand contactformulier gebruiken: