Het onderwerp ​WGA is momenteel regelmatig in het nieuws, mede omdat demissionair minister Asscher in 2016 reparatiewetgeving heeft doorgevoerd ter “verbetering van de concurrentieverhoudingen op de hybride verzekeringsmarkt WGA”.

Het UWV stelt de hoogte van de WGA-premie die u als werkgever betaalt jaarlijks vast. Deze jaarlijkse aanpassing kan voor uw bedrijf aanzienlijke financiële gevolgen hebben en een reden zijn om wel of geen eigenrisicodrager te worden, of zelfs terug te keren naar het UWV.

Zelf het risico dragen van arbeidsongeschikte medewerkers

Eigenrisicodrager worden voor de WGA betekent dat u zelf het (financiële) risico van arbeidsongeschiktheid van uw (ex)werknemers draagt. In vrijwel alle gevallen is het daarbij verstandig om dit risico te verzekeren. Uit ervaring weten wij inmiddels dat deze keuze om wel of geen eigen risicodrager te worden voor u als werkgever leidt tot diverse vragen:

  • Wat zijn voor mijn bedrijf de mogelijkheden van eigenrisicodrager worden?
  • Is het verstandiger om bij het UWV te blijven, of om eigenrisicodrager te worden en dus uit te treden, en waar moet ik dan op letten?
  • Wat zijn de verschillen, zowel financieel als qua risico’s en dienstverlening?
  • Past deze keuze bij ons verzuim- en re-integratiebeleid?

Bridge helpt u graag met het beantwoorden van deze vragen!

Wel of geen eigenrisicodrager worden?​

Het afgelopen jaar hebben wij veel bedrijven ​mogen adviseren​ o​ver ​de vraag of zij wel of niet eigen risico drager dienden te worden. Zowel bestaande als nieuwe relaties​ en zowel ​kleine als grote ondernemingen.

Ongetwijfeld heeft u ook in het verleden al eens ​nagedacht over dit onderwerp maar heeft u vanwege de complexiteit hiervan, geen beslissing kunnen nemen.

Het antwoord op de vraag of u als werkgever bij het UWV dient te blijven of het WGA-risico moet onderbrengen bij een verzekeraar is maatwerk. Veel hangt af van eventuele instroom van arbeidsongeschikte (ex)werknemers in het verleden, uw sector, uw loonsom en, niet onbelangrijk, uw visie op re-integratie en duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen doen? Bel of mail ons.

Start typing and press Enter to search

NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van het nieuws van Bridge? Schrijf u dan nu in.
INSCHRIJVEN
U kunt zich op elk moment weer afmelden.