Betaalt u als werkgever de juiste premie WHK? Of betaalt u wellicht teveel?

U ontvangt ieder jaar een ‘beschikking Loonheffingen gedifferentieerd premiepercentage Werkhervattingskas’ (Whk-beschikking) van de Belastingdienst. Met deze beschikking wordt aangegeven in welke sector u bent ingedeeld voor de sociale verzekeringen en wat de nieuwe Whk premie wordt voor het komende jaar. Met deze premie worden Ziektewet (‘ZW’) uitkeringen en WGA uitkeringen betaald.
De mogelijkheid bestaat dat uw beschikking is gebaseerd op onjuiste feiten of uitgangspunten en u daardoor een te hoge premie in rekening wordt gebracht. U doet er dan ook goed aan om de juistheid van uw premiebeschikking te (laten) controleren en eventueel bezwaar te maken.

De Whk-beschikking

Uit de Werkhervattingskas worden de arbeidsongeschiktheidsuitkeringen voor (ex)werknemers betaald. U betaalt hiervoor jaarlijks 2 premies aan de Belastingdienst:

1. de WGA-premie
2. Ziektewet(ZW)-premie

Op uw beschikking wordt ook het totaalbedrag aan uitkeringen vermeld, dat de belastingdienst aan uw ex-medewerker(s) heeft uitgekeerd. Een overzicht van welke werknemers dit betreft kunt u bij het UWV opvragen.

Wij adviseren u graag

Op uw verzoek controleren wij uw Whk-beschikking op onjuistheden en beoordelen wij of de premie die bij u in rekening wordt gebracht juist is. Blijkt dat uw Whk-beschikking correct is? Dan brengen wij geen kosten bij u in rekening. Is uw Whk-beschikking onjuist en ontvangt u daardoor premie retour, dan vragen wij een percentage van uw retourpremie. Afspraken over de kosten voor onze dienstverlening, stemmen wij vooraf met u af.

U kunt de beschikking insturen per mail naar info@bridge-economy.nl . Heeft u vragen? Wij zijn bereikbaar op 085-7600 700.

Start typing and press Enter to search

NIEUWSBRIEF

Op de hoogte blijven van het nieuws van Bridge? Schrijf u dan nu in.
INSCHRIJVEN
U kunt zich op elk moment weer afmelden.